Sastanak predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drage Prgometa

05.11.2019.
Sastanak predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drage PrgometaU Banskim dvorima održan je sastanak predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drage Prgometa. Razgovarali su o suradnji Vlade i Grada na brojnim projektima, a riječ je o redovitom dijalogu i partnerstvu koje ova Vlada vodi s predstavnicima svih županija, gradova i općina.„Danas smo održali sastanak između relevantnih resora Vlade RH i predstavnika Grada Zagreba sa svim stručnim službama o nizu zajedničkih projekata za razvoj Grada. Konstatirali smo kako i projekti koji su već u fazi provedbe, a to je više od 1,3 milijarde kuna u suradnji različitih resora i Vlade, pridonose boljoj kvaliteti života svih Zagrepčanki i Zagrepčana i razvoju glavnog hrvatskog grada. Današnje teme bile su bolje prometno povezivanje grada i zračne luke, projekt Gredelj koji je izrazito važan za razvoj grada. Govorili smo i o nizu tema vezanih uz zdravstveni sustav, osobito o realizaciji projekta dječje bolnice u Blatu te rješavanju problema vezanih za Imunološki zavod.“, izjavio je predsjednik Vlade RH nakon sastanka.

Osim navedenog razgovaralo se i o projektu Zagreb na Savi u kojem ključnu ulogu imaju Ministarstvo zaštite okoliša i Hrvatske vode. Bilo je riječi i o procesu usvajanju GUP-a Grada Zagreba te financiranju Grada Zagreba u kontekstu rasterećenja koje je Vlada poduzela.

„Odnos Vlade RH i Grada Zagreb bio je i ostao partnerski što je kamen temeljac za našu daljnju suradnju. Duh razgovora oko svih osam zajedničkih projekata odisao je razumijevanjem i partnerstvom. Ja sam i više nego zadovoljan“, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba.

„Niti jedan veliki projekt u Zagrebu ne može uspjeti bez partnerskog odnosa Vlade republike Hrvatske i Grada Zagreba, odnosno Grada Zagreba i Gradske skupštine Grada Zagreba. Mi smo u ovom trenutku nadomak završetka nekoliko velikih projekata poput Rotora i žičare. Ujedno smo pokrenuli i spomenuti projekt dječje bolnice. Sada samo moramo nastaviti posao kao što smo ga i dosada radili“, poručio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.