Šampion zdravlja Grada Zagreba za 2011. godinu

25.04.2012.
Šampion zdravlja Grada Zagreba za 2011. godinu

 

Da bi se promoviralo zdravlje u Gradu Zagrebu i angažirali građani da poboljšaju kvalitetu života u svom, Koordinacijski odbor Projekta „Zagreb zdravi grad“ raspisao je Javni poziv za predlaganje Šampiona zdravlja.

Šampion zdravlja je osoba iz svakodnevnog života, iz susjedstva, koja svojim djelovanjem inspirira druge i potiče ih na akciju. Njezin angažman usmjerava zajednicu u kojoj živi i djeluje prema zdravijem okruženju i zdravijem načinu života. Šampion zdravlja djeluje lokalno – u školi, obitelji, na radnom mjestu, kvartu ili gradskoj četvrti.

Jednoglasnom odlukom Ocjenjivačkog odbora za Šampiona zdravlja Grada Zagreba za 2011.godinu izabran je prim.doc.dr.sc. Darko Breitenfeld.

Na svečanosti u Gradskoj skupštini Grada Zagreba, u povodu dodjele nagrade, pozdravne govore su održali predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić i zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo dr. Lidija Hrastić Novak.

Nakon izlaganja dr. Lidije Hrastić Novak na temu: „Gradska slika zdravlja s okvirom operativnog plana za zdravlje V. faze Projekta Zagreb - zdravi grad“, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, proglasila je Šampiona zdravlja za 2011. te mu, zajedno sa predsjednikom Gradske skupštine Davorom Bernardićem, uručila nagradu.

Video pogledajte ovdje.