PRISEGA SUDACA POROTNIKA OPĆINSKOGA KAZNENOG SUDA U ZAGREBU

20.06.2018.
PRISEGA SUDACA POROTNIKA OPĆINSKOGA KAZNENOG SUDA U ZAGREBU
U Staroj gradskoj vijećnici pred predsjednikom Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrijom Mikulićem, potpredsjednicom Skupštine i izaslanicom gradonačelnika Grada Zagreba prof. dr. sc. Anom Stavljenić Rukavina i tajnicom Gradske skupštine Grada Zagreba Mirjanom Lichtner Kristić 20. lipnja prisegnuli su imenovani suci porotnici Općinskoga kaznenog suda u Zagrebu.

- Vaša dužnost sudaca porotnika i odgovornost sudjelovanja u radu suda posebno je značajna. Posebno je obvezujuća vaša odgovornost kao sudionika u sudbenom sustavu našega grada koji je dio cjelokupnog sudstva i nezaobilazan čimbenik u stvaranju jake pravne države. Uvjeren sam stoga da je svatko od vas, koji ste odabrani za ovu časnu dužnost, cjelovita i nadasve moralna osoba, sposobna odlučivati samostalno, pravedno i na temelju zakona – istaknuo je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

U ime sudaca porotnika obratila se gospođa Kristina Peterlik:

- Zahvaljujem na imenovanju na ovu časnu dužnost, koju ćemo obavljati savjesno i poštovati sve odredbe zakona te poštivati ugled sudbene vlasti.