PRIMANJE ZLATNOG PARAOLIMPIJCA, VIJEĆA ROMSKE NACIONALNE MANJINE I ORGANIZATORA LEAP SUMMITA

04.04.2018.
PRIMANJE ZLATNOG PARAOLIMPIJCA, VIJEĆA ROMSKE NACIONALNE MANJINE I ORGANIZATORA LEAP SUMMITAPredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić tradicionalno primanje građana koje se u Kabinetu predsjednika u Staroj gradskoj vijećnici održava svake srijede, započeo je prijmom zlatnog paraolimpijca Dine Sokolovića, koji je na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu za Hrvatsku ostvario povijesni uspjeh.

Dino, koji je došao u pratnji svojega bivšeg rukometnog trenera, danas gradskog zastupnika Kazimira Ilijaša, zahvalio je na podršci predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, ali i istaknuo probleme s kojima se susreću sportaši s invaliditetom. Naime, iako je infrastruktura zadovoljavajuća, smatra da je u proračunu Grada Zagreba potrebno osigurati više sredstava kojim će se zaposliti dodatno stručno osoblje.

- Naša je dužnost kao gradskih zastupnika pomoći i svakako ću predložiti promjenu te stavke u proračunu te sam siguran da ćemo svi zajedno dignuti ruku za takav prijedlog, to je najmanje što možemo – rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić te još jednom čestitao Dini Sokoloviću na osvojenom odličju i ostvarenom uspjehu.

Zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba Kazimir Ilijaš zahvalio je predsjedniku na susretu te kazao kako je Dino velik čovjek i još veći sportaš. Podsjetio je kako je upravo današnji prvak u skijanju bio jedan od glavnih pokretača prošlogodišnje prve rukometne utakmice u kolicima za osobe s invaliditetom, na čemu mu je zahvalio te poručio kako se veseli njegovim budućim sportskim uspjesima.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba potom je u Kabinetu primio i predstavnike Vijeća romske nacionalne manjine s kojima je razgovarao o obilježavanju Svjetskog dana Roma, koje će se održati u subotu 7. travnja u Staroj gradskoj vijećnici.

Također, razgovarao je i s organizatorima LEAP Summita 2018, najveće konferencije za mlade u jugoistočnoj Europi, koji su predsjednika izvijestili o rezultatima konferencije. Iskoristili su priliku te mu zahvalili na podršci i pokroviteljstvu Gradske skupštine Grada Zagreba te mu uručili plaketu – zahvalnicu Organizacijskog odbora konferencije LEAP Summit 2018.