PRIMANJE GRAĐANA

13.12.2017.
PRIMANJE GRAĐANA
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić održao je u srijedu 13. prosinca 2017. u Kabinetu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba još jedno tradicionalno primanje građana i predstavnika udruga građana.

Tom je prigodom gospođa Biserka Đurek informirala predsjednika o problemima s kojima se susreće zbog započetog projekta produžetka Baštijanove ulice. Naime, kako je navela, posljednjih 46 godina njezina obitelj ne može ništa učiniti s rodnom kućom koja zbog nedostatka rješenja nije ni legalizirana.  
Probleme u Gradskoj četvrti Črnomerec predstavio je gospodin Miloš Šikanjić. Upozorio je na nelegalni, bespravno podignuti betonski zid na koridoru ceste koji onemogućuje okretanje većih vozila, što je nekad bilo moguće. Također je iznio prijedlog građana vezano za proširenje groblja u Gornjem Vrapču i problem trafostanice.

Nadalje, Hrvatsko društvo političkih zatvorenika predstavljali su predsjednik Marko Grubišić, tajnik Fabijan Dumančić i član Društva Miljenko Romić. Iznijeli su trenutačno stanje realizacije projekta Memorijalnog centra žrtava totalitarnih režima, koji bi se trebao nalaziti u Vlaškoj ulici u Zagrebu.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić kazao je kako će gospođi Đurek organizirati zajednički sastanak s pročelnicima resornih gradskih ureda. Gospodinu Šikanjiću poručio je kako će s predstavnicima Gradske četvrti obići sporne lokacije te tako pokušati iznaći zajedničko rješenje. Što se Memorijalnog centra tiče, istaknuo je kako je projekt javno prepoznat te da bi trebao biti na ponos ne samo gradu nego i državi, pa će u tom kontekstu biti dogovoren i sastanak s predstavnicima državne vlasti.

- Drago mi je što imamo dobru suradnju s gradskim uredima, ali i s ministarstvima, i sretan sam što je zahvaljujući tome visok postotak riješenih problema naših sugrađana koji dolaze svake srijede na primanje u Gradsku skupštinu Grada Zagreba. Iako sam žalostan što moram biti katalizator za određene procese koje nekad treba ubrzati, važno je naglasiti da smo ovdje zbog građana i njihov smo servis – zaključio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.