PRIMANJE GRAĐANA

09.06.2016.
PRIMANJE GRAĐANAPredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba svake srijede prima građane koji žele u direktnom razgovoru ukazati na postojeće probleme iz nadležnosti Gradske skupštine ili predložiti na koji način ih riješiti.

„Često mi se građani obraćaju zbog nedovoljnog poznavanja nadležnosti mjesne samouprave. Naime, gradske četvrti i mjesni odbori nadležni su za veliku većinu problema na koje se građani žale, a koji neposredno i svakodnevno utječu na njihov život i rad u užim lokalnim zajednicama. Nedostatak dječjih igrališta, neasfaltirani kolnik, nedostatak nogostupa, neoznačeni ili nedovoljno označeni pješački prijelazi kod škola i vrtića najčešće muče građane, a sve se svodi na male komunalne akcije koje predlaže Vijeće gradske četvrti. Ponekad je dovoljno samo uputiti nezadovoljne građane na pravu adresu, a da bi suradnja na svim razinama upravljanja gardom bila optimalna, potrebna je sinkronizacija i otvorena komunikacija što se postiže redovnim koordinacijama gradonačelnika, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba, predsjednika Vijeća gradskih četvrti i predstavnika podružnica Zagrebačkog holdinga“, mišljenje je predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrije Mikulića.

Druga kategorija najčešćih prigovora su oni vezani uz prostorno planiranje i zbrinjavanje otpada.
„Što se tiče zbrinjavanja otpada, moramo biti iskreni i reći da Grad Zagreb još uvijek nema rješenje za zbrinjavanje otpada, a krajnje je vrijeme da se prihvatimo rješavanja i tog gorućeg problema. Kao predsjednik Odbora za zaštitu okoliša posjetio sam sva odlagališta otpada, legalna i ilegalna, kao predsjednik Gradske skupštine razgovarao sam s građanima, a kao građanin Grada Zagreba itekako sam zainteresiran za što brže i bolje rješavanje zbrinjavanja otpada. Činjenica je da smo kao grad odugovlačili s donošenjem GUP-a. Nadam se da ćemo to ispraviti i donijeti GUP, ali i plan zbrinjavanja otpada do jeseni ove godine“, najavio je predsjednik Gradske skupštine.

Ukoliko biste i vi željeli svoje probleme i prijedloge iznijeti predsjedniku, termin možete dogovoriti  pozivom na broj telefona 01 610 1977, radnim danom od 8:30 -16:00 sati. Jednako tako, prijaviti se možete i elektroničkim putem.
Detaljne upute možete pronaći klikom na: PRIMANJE GRAĐANA