primanje građana

06.12.2012.


 Potpredsjednica je na prijamu građana 5. prosinca 2012. izmijenila s građanima ideje te saslušala njihove probleme:

A) o volonterskom uređivanju grada
„Puno je ljudi u gradu, arhitekata, kulturnjaka i dobronamjernih građana koji bi htjeli vlastitim idejama i radom oplemeniti izgled grada“, uvjeravao je Eden Mišljenac Tatjanu Holjevac, potpredsjednicu GSGZ. Građanin ima ideju i projekt kako urediti parkove u gradskim kvartovima, i to vlastitim radom. Predlaže da se definira jedna proračunska pozicija pod malim komunalnim akcijama na kojoj bi bila sredstva za projekte stanara pojedinog kvarta. Tako bi aktivni i motivirani građani mogli realizirati male ali značajne pomake u svojim kvartovima samostalno, a ne samo u suradnji sa Zagrebačkim holdingom.
„Više inicijative, manje birokratiziranja“, komentirala je Tatjana Holjevac i odlučila posjetiti Edena Mišljenca na jednoj takvoj lokaciji pogodnoj za mini park.


B) o povećanju zakupnine Obiteljskom centru za gradski prostor
Potpredsjednica je razgovarala s ravnateljicom Obiteljskog centra koji se nalazi u gradskim prostorima. Budući da je zakupnina za korištenje gradskog prostora značajno podignuta, Centar je u problemima.


C)o parkiranju u Nazorovoj
Građanka se požalila na teškoće u vezi s parkiranjem osobnih vozila u Nazorovoj ulici u kojoj ni stanari, ni njihovi posjetitelji ne mogu parkirati svoja vozila. Međutim, najveći je problem kad stanarima dolaze kućni majstori koji također nemaju gdje stati. Inicijativa stanara je da dobiju pravo na vlastita parkirna mjesta, poput stanara Gornjeg grada.

D) o držanju domaćih životinja na Jakuševcu unatoč zabrani
Uz velike probleme zbog deponija na Jakuševcu, neugodni mirisi zbog držanja domaćih životinja dodatno muče stanare novoigrađenih zgrada.
Potpredsjednica namjerava posjetiti lokacije u društvu nadležnih da bi zajednički potražili rješenja za navedene probleme.