Primanje građana

19.10.2012.
Primanje građana

Dvije su sugrađanke u razgovoru sa zastupnikom Gradske skupštine Grada Zagreba (GSGZ) iznijele primjedbe u vezi s obnovom pročelja na zgradi u Trnju te se požalile na nerazumijevanje vlasnika trešnjevačkog kafića prema osobi s invaliditetom.
Zastupnik Srđan Subotić objasnio im je proceduru koja prethodi obnovi zgrade. Naime, zgradi u kojoj sugrađanka stanuje potrebno je obnoviti pročelja. Nerazumijevanje između stanara i predstavnika stanara započinje odlukom predstavnika stanara da izravnom pogodbom izabere izvođača obnove pročelja. Na taj su način pojedine stavke troškovnika ostale nepoznate što je izazvalo kasnije neslaganje s nekim najavljenim troškovima. Komuniciranje među stanarima koje se dijelom odvija usmeno, a dijelom pismeno dodatno je zakompliciralo situaciju. Stoga će zastupnik sugrađanki u svojem odgovoru opisati proceduru ugovaranja takvih radova i provjeriti je li ugovor o obnavljanju zgrade potpisan u Gradskom stambeno-komunalnom gospodarstvu te je o tome povratno obavijestiti.
Zastupnik Subotić saslušao je i sugrađanku kojoj betonske žardinjere postavljene na javnoj površini onemogućuju kretanje u invalidskim kolicima. Radi se o prolazu između zgrade i terase kafića. Budući da je ulaz u kafić u samoj zgradi, vlasnik je ogradio i ulaz. Sugrađanka u invalidskim kolicima mora zaobići ograđenu površinu, i to dijelom preko vrlo prometnog kolnika. Zastupnik je uputio sugrađanku na Odbor za predstavke i pritužbe, a u međuvremenu će se provjeriti postoji li dozvola za terasu.
Obje su Zagrepčanke bezuspješno same pokušavale riješiti svoje probleme te se stoga nadaju da će zalaganje gradskog zastupnika pospješiti dobivanje odgovora od nadležnih institucija.