PRIMANJE GRAĐANA KOD PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA

24.10.2018.
PRIMANJE GRAĐANA KOD PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBAPredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić u srijedu 24. listopada održao je u Kabinetu primanje građana i predstavnika udruga građana.

Voditelj projekta Kolo V&S Vladimir Kuraja te članovi Hrvatskoga kulturnog društva Napredak Slavica Mijić Lukač i Goran Štrbac predstavili su veliki kulturološki projekt koji u suradnji s Ansamblom narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado planiraju realizirati u lipnju 2019. Riječ je o nizu koncerata pod nazivom „Neka sjaji sunce svima, di još našeg roda ima“, kojima je cilj promocija i očuvanje hrvatske folklorne i kulturne baštine u Bosni i Hercegovini. S obzirom na to da ovakav velik projekt zahtijeva i znatna financijska sredstva, organizatori se nadaju i pomoći lokalnih zajednica, gradova domaćina koncerata u Bosni i Hercegovini, ali i Grada Zagreba.

- Ako se ispune svi preduvjeti za pokroviteljstvo Gradske skupštine Grada Zagreba, rado ću podržati ovakav projekt koji je od velikog značenja za Hrvate u Bosni i Hercegovini – rekao je predsjednik Skupštine, kojeg su gosti pozvali i na svečani koncert u povodu Dana ansambla Lado koji će se održati 16. studenoga 2018. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Zvonimir Matošić, predsjednik Hrvatskog automodelarskog saveza, upoznao je predsjednika s aktualnostima vezanima za izgradnju nove automodelarske piste na prostoru istočno od jezera Bundek, na tzv. Racinjaku. Naime, od lipnja 2016. predsjednik GSGZ-a podržava i inicira susrete u Gradskoj upravi koji za cilj imaju premještanje postojeće piste s Knežije u Novi Zagreb. Lani je tako objavljen javni natječaj te je izabrano idejno rješenje prema kojem će biti izgrađen tematski park s novom, većom i suvremenijom automodelarskom pistom.

- Gospodin Matošić je čovjek pun energije i volje, koji je naš automodelarski savez uveo u europsku federaciju. Planski preduvjeti za premještanje piste postoje, dobra volja postoji, ne vidim ni jedan razlog da se taj projekt ne realizira i zato ću ponovno inicirati sastanak s resornim pročelnicima i njihovim suradnicima. Posebno poticajna treba biti i činjenica da Zagreb s novom pistom ima mogućnost biti domaćin najmanje četiriju prvenstava, što je za Grad Zagreb od velikog značaja – zaključio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.