PRIMANJE GRAĐANA KOD PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA

03.10.2018.
PRIMANJE GRAĐANA KOD PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBAPredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić u srijedu 3. listopada održao je u Kabinetu primanje građana i predstavnika udruga građana.

Hrvatsku udrugu za bolesti štitnjače predstavljali su predsjednica Udruge Verica Mešić u pratnji docenta dr. sc. Tomislava Jukića iz Zavoda za nuklearnu medicinu KBC-a Sestre milosrdnice te jedna od sudionica u programu humanitarnog koncerta u najavi, glazbena umjetnica Radojka Šverko.

Mešić je najavila i pozvala predsjednika na humanitarni koncert kojim Referentni centar za bolesti štitnjače Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske obilježava 55 godina rada i postojanja. Koncert će se održati 19. listopada u 19.30 sati u KD Vatroslava Lisinskog, a Udruga je zatražila i pokroviteljstvo Gradske skupštine Grada Zagreba.

- Kada pomažete drugome, činite veliko djelo i zato mi je drago da ovaj koncert mogu podržati. Dugo godina surađujemo s Udrugom i što se mene osobno tiče, imat će uvijek moju podršku kako osobnu, tako i onu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba – rekao je nakon susreta predsjednik Andrija Mikulić.

Udruženje ugostitelja Zagreb predstavljali su predsjednik Franz Letica, prvi potpredsjednik Vedran Gajski, drugi potpredsjednik Zlatko Puntijar, predsjednik Nadzornog odbora Nenad Šepak i tajnik Udruženja ugostitelja Zagreb Ivan Tadić.Predsjedniku Gradske skupštine najavili su tradicionalni godišnji Forum ugostitelja, koji će se ove godine održati 6. studenoga u hotelu Esplanade te ga podsjetili na zaključke od prošle godine – između ostaloga i zahtjev za smanjenjem poreza na potrošnju koji zagrebački ugostitelji plaćaju Gradu Zagrebu u iznosu od 2%, u vezi s čime nije postignut napredak.

- Moj stav je da im treba izaći u susret i stopu tog poreza smanjiti. Dobrom i kvalitetnom raspodjelom u proračunu možemo našim ugostiteljima taj iznos smanjiti za barem jedan postotni poen. Također, pomoći ću im pri organizaciji pripremnog sastanka s ministrom financija kako bi prije samog Foruma i panela mogli pripremiti argumente za raspravu o poreznoj reformi – zaključio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

Direktor Umjetničke organizacije „Kristoforium“ Danijel Gašparović najavio je novu sezonu ciklusa koncerata u Staroj gradskoj vijećnici. Kako je istaknuo, prošlogodišnji ciklus koji je pokrenut na inicijativu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba bio je iznimno posjećen te je u sedam koncerata od studenoga 2017. do lipnja 2018. nastupilo 19 nadarenih mladih umjetnika. Za ovogodišnji ciklus zatražio je pokroviteljstvo Gradske skupštine Grada Zagreba kako bi se ovaj uspješan projekt nastavio i ove godine.- Zalagat ću se da im pomognemo jer na taj način oplemenjujemo prostor Stare gradske vijećnice i otvaramo prostor svim građanima Grada Zagreba. Veseli me što su koncerti bili dobro posjećeni i nadam se još uspješnijoj novoj sezoni – kazao je nakon još jednog tradicionalnog primanja srijedom predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.