PRIMANJE GRAĐANA KOD PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA

04.07.2018.
PRIMANJE GRAĐANA KOD PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBAPredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić primio je u srijedu, 4. srpnja gospodina Matu Kovačevića, člana Mjesnog odbora Lučko i gospodina Tomislava Stipanovića iz Hrvatske udruge vojnih minijaturista.

Gospodin M. Kovačević upoznao je predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba s brojnim problemima stanovnika Lučkog: s nedostatkom zdravstvene ambulante i osnovnih komunalnih uvjeta za normalan život poput kanalizacije, vodovoda, plinovoda, nogostupa, bukobrana i dr. Dogovoreno je kako će se s pročelnicima resornih gradskih ureda, voditeljima podružnica Zagrebačkog holdinga i predstavnicima vijeća gradske četvrti organizirati zajednički obilazak ovog mjesnog odbora koji broji više od 3300 stanovnika.- Svaki put me ražalosti kad vidim ovakav slučaj. Oni nisu građani drugog reda kada plaćaju prirez i porez Gradu Zagrebu, stoga ne bi trebali biti ni građani drugog reda kada su u pitanju osnovni životni uvjeti. Mi im te uvjete moramo osigurati. – rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.
 
Hrvatska udruga vojnih minijaturista tradicionalno organizira 13. Zagrebački maketarski kup Crna kraljica, koji će se održati 8. rujna 2018. godine. Svim je dosadašnjim kupovima Gradska skupština Grada Zagreba bila pokrovitelj, čemu se organizatori nadaju i ove godine. Kup se razvio do gotovo najvećega maketarskog okupljanja u regiji, a ove će godine sudjelovati ekipe iz 17 europskih država te iz Libanona, Izraela i SAD-a.

- Radi se o poznatom i priznatom kupu, koji promovira Zagreb i Hrvatsku i poduprijet ćemo ih u tome kao i do sada. – zaključio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.