Primanje građana - Pavel Kobler

15.05.2012.
Primanje građana - Pavel Kobler

Dr. sc. Pavel Kobler, dr. stom, primio je u ime Gradske skupštine Grada Zagreba građane koji su posjetili predstavničko tijelo Grada Zagreba da bi iznijeli svoje prijedloge i primjedbe o raznim vidovima gradskog života.

Tako je zagrebački poduzetnik dao prijedlog za unapređenje poduzetničke klime u našem gradu. Zastupnika je informirao o prostorima, primjerice napuštenim velikim proizvodnim halama, koji bi se pod povoljnim uvjetima mogli dati poduzetnicima na korištenje. Općenito, gradski se prostori premalo koriste u poduzetničke svrhe.

Nadalje, sugrađanka je zastupnika upozorila da se ponekad promjene u GUP-u negativno odražavaju na poslovanje poduzetnika koji su započeli neku djelatnost u određenoj zoni. Stoga je zatražila jasna i transparentna pravila za poslovanje, i to godinama unaprijed. Nedopustivo je da promjene Generalnoga urbanističkog plana, odnosno zona u kojima se nalaze, utječu na to mogu li nastaviti obavljati svoje djelatnosti.

Zastupnik će se založiti da Stručna služba GSGZ preko izvršne gradske vlasti zatraži rješenja i o njima će informirati građane.