Primanje građana - Goran Kutlić

12.04.2012.
Primanje građana - Goran Kutlić

Bešte ljudi, ide auto - pod ovim zanimljivim nazivom naš sugrađanin Valentino Valjak planira izdati monografiju o automobilizmu u Zagrebu. Sam je istraživač, autor teksta, fotografija i urednik monografije. Uz to je izradio koncept muzeja posvećenog automobilizmu, istražio moguće lokacije, našao sponzore za oba projekta i sad ih pokušava u suradnji s gradskim vlastima dovršiti. Ranije se obratio gradskoj upravi, a sada i Gradskoj skupštini Grada Zagreba, želeći da mu se pomognu smjestiti zbirku automobila u budući muzejski prostor te financijski dovršiti monografiju. Naime, ovaj vrlo poduzetni i kreativni sugrađanin sam je prikupio preko 800 fotografija iz povijesti hrvatskog i zagrebačkog automobilizma, oldtimere za budući muzej i dokumentaciju o razvoju automobilizma. Sad mu je potreban jak partner koji bi od tog projekta mogao napraviti turističku atrakciju. Budući da je već kontaktirao gradsku upravu, zatražio je angažman Gradske skupštine Grada Zagreba da mu pomogne uskladiti sve gradske instance i okupiti ih oko tih projekata.
Građani su, nadalje, iznijeli niz prijedloga za unapređenje komunalne infrastrukture, parkiranja, te željno iščekuju odgovor o budućem uređenju prostora oko tržnice na Trešnjevačkom trgu.
U Zagrebu je mnogo starih, osamljenih i siromašnih sugrađana. Bolesni roditelji zaposlenih Zagrepčana ostaju nezbrinuti. Puno je vrsta deprivilegiranosti. Na jednu od njih upozorila je jučer sugrađanka čijoj je majci potreban cjelodnevni smještaj u domu umirovljenika koji bi bio osposobljen za prihvat ljudi s neurološkim bolestima. Naime, pacijenti s demencijom, radi pojačane skrbi, ne mogu biti smješteni 24 sata u domove umirovljenika. Ta vrlo specifična kategorija stanovništva, pojasnio je zastupnik Goran Kutlić u razgovoru s građankom koja je sa svojom oboljelom majkom došla na razgovor u Staru gradsku vijećnicu, mora biti smještena u dom sa standardiziranom uslugom.
Gradskim vlastima postavit će se pitanje smještaja starijih dementnih osoba u domove umirovljenika. Gradska upravna tijela nadležna za socijalna skrb i zdravstvo moraju u budućnosti naći način da se osiguraju smještajni kapaciteti za sugrađane s različitim neurološkim tegobama.
Navedeni su samo neki od prijedloga građana, a zastupnik Goran Kutlić obećao je svaki od njih razmotriti, proslijediti nadležnim uredima te obići spomenute lokacije i tako se zauzeti za pronalaženje najboljih i najbržih rješenja.