PRIJAM ZA UČENICE I UČENIKE NOMINIRANE ZA NAGRADU LUKA RITZ

08.11.2018.
PRIJAM ZA UČENICE I UČENIKE NOMINIRANE ZA NAGRADU LUKA RITZPredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, u četvrtak 8. studenoga u Staroj gradskoj vijećnici, organizirao je prijam za sve učenice i učenike sudionike natječaja za dodjelu Nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost. Susret je organiziran u povodu Međunarodnog dana tolerancije koji se obilježava 16. studenoga te dodjele Nagrade Luka Ritz, a kao znak uvažavanja svih učenika koji svojim svakodnevnim radom i trudom pridonose razvoju tolerancije u društvu.

– Često nas u životu okupiraju razne brige i čovjek zaboravi koliko znače mala djela pažnje. Neka vam ovaj današnji skromni prijam ostane u lijepom sjećanju, da nikada ne zaboravite zbog čega su vas vaši bližnji prijavili za Nagradu Luka Ritz. Nemojte zaboraviti da je sve dobro krenulo vašim pomaganjem u najbližoj okolini, vašim zalaganjem za svog prijatelja, zajednicu i društvo u cijelosti.

Zato želim da svojim pozitivnim primjerima nastavite činiti ovo društvo humanijim i povezanijim, jednostavno ljepšim mjestom za život, jer upravo je to svrha ovog priznanja koje dodjeljujemo u čast i sjećanje na Luku. Upravo zahvaljujući njemu želim vjerovati da smo kao društvo postali senzibilniji na nepravdu, nasilje i moramo svi zajedno raditi na tome da se takva tragedija nikada više ne ponovi.

Slušajući vaša svjedočanstva danas, mogu samo zaključiti da kao društvo i institucije moramo poduzeti puno više da nasilje iskorijenimo ili barem svedemo na najmanju moguću mjeru. Zato ću predložiti i održavanje tematske sjednice Gradske skupštine kako bi se o ovom problemu detaljnije raspravljalo – rekao je učenicima predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.Uz predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andriju Mikulića prijmu su nazočili i članovi Odbora za javna priznanja Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Dubravka Brezak Stamać, Mladenka Pašalić-Patarčec i Renato Petek, kao i prof. dr. sc. Ana Stavljenić Rukavina, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i Mirjana Lichtner Kristić, tajnica Gradske skupštine Grada Zagreba.