Prezentacija Urbanističkog plana uređenja Studentskog kampusa Borongaj

18.07.2012.
Prezentacija Urbanističkog plana uređenja Studentskog kampusa Borongaj

 

Urbanistički plan uređenja Studentskog kampusa Borongaj prezentirali su rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš i prof. dr. sc. Bojan Baletić, prorektor za prostorni razvoj i međuinstitucijsku suradnju Sveučilišta u Zagrebu, a prezentaciji su nazočili ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić, potpredsjednice Gradske skupštine Grada Zagreba Tatjana Holjevac, Morana Paliković Gruden i Danira Bilić, gradski zastupnici i drugi gosti zainteresirani za ovaj projekt.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović  istaknuo je da Zagreb mora ostati najjači sveučilišni grad, vodeći u znanosti i obrazovanju u Republici Hrvatskoj, ali i šire.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić podržava razvojne projekte, posebice one koji pridonose obrazovanju i znanosti, ali pritom daje veću važnost ljudima nego zgradama. Ujedno je upozorio da je gradsku upravu potrebno reformirati u istinski servis građana jer je upravo zbog njezine inertnosti ovaj projekt bio na čekanju godinama.

 

Uvodne izjave sudionika prezentacije možete pogledati ovdje.