Prezentacija Sustava javnih bicikala BIC-SIC

30.11.2012.
Prezentacija Sustava javnih bicikala BIC-SIC

Danas je održana prezentacija Sustava javnih bicikala za potrebe Grada Zagreba koju su održali Ante Gustin i Krešimir Dvorski, nositelji projekta „BIC-SIC“, uz potporu Sindikata biciklista. Prezentaciji su nazočili predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić, gradske zastupnice Martina Jović i Ivana Mlinar Horvat te gradski zastupnik Petar Kurečić.

„Uvođenje sustava javnih bicikala (koja uključuje jednostavnu registraciju preko web stranice, pozivom službi za korisnike od 0 do 24, na samoj stanici za iznajmljivanje, na kioscima, na postajama ZET-a i HŽ-a, u turističkim informativnim centrima, na recepcijama hotela) kao dopune postojećeg javnog gradskog prijevoza, u interesu je svih naših građana i gostiju Grada Zagreba. Projekt je dobitnik raznih nagrada na natječajima za najbolje inovativne ideje održane ove godine i temelji se na javno-privatnom partnerstvu. Ovakav ekonomski i ekološki održiv sustav mobilnosti pomaže u smanjenju prometnih gužvi, rješavanju problema parkiranja, doprinosi zaštiti okoliša, obogaćuje turističku ponudu i općenito utječe na poboljšanje kvalitete života u gradu.
Većina europskih i svjetskih metropola već su implementirale slične sustave što je rezultiralo iznimno pozitivnim iskustvima. Vjerujemo kako će uvođenjem sustava javnih bicikala Zagreb uskoro postati još bolje mjesto za život.“, poruka je nositelja projekta.
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba podupro je ovaj projekt: „Gradska uprava mora imati sluha za poduzetnike koji će stvarati dodanu vrijednost i razvijati gospodarstvo. To je ključ uspješne razvojne strategije Zagreba. Inovativne ideje, korisne su za širu zajednicu, a istodobno i ekonomski isplative, omogućit će zapošljavanje i više su nego dobrodošle za ovu Gradsku skupštinu i za mene osobno.“