PREDSJEDNIK GRADSKE SKUPŠTINE PRIMIO PREDSTAVNIKE VITEŠKOG ALKARSKOG DRUŠTVA SINJ

06.07.2016.
PREDSJEDNIK GRADSKE SKUPŠTINE PRIMIO PREDSTAVNIKE VITEŠKOG ALKARSKOG DRUŠTVA SINJ
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić primio je alkarskog vojvodu Antu Vučića koji je u radni posjet zagrebačkoj Skupštini došao u pratnji predsjednika Viteškog alkarskog društva Sinj Stipe Jukića, njegova zamjenika  Dinka Bošnjaka te tajnika  Ivana Nasića.

Obzirom da su u tijeku pripreme za 301.Sinjsku alku koja će se i ove godine tradicionalno održati u kolovozu, predsjednik Mikulić htio je s predvoditeljima saznati  do koje su organizacijske instance došli alkari i organizatori.
Prema riječima alkarskog vojvode Ante Vučića, prozivka kandidata održana je 23.svibnja, a nakon prvog dijela priprema na Sinjskom polju, a tijekom srpnja već će krenuti probe na alkarskom trkalištu, čime bi se alkari već približili samom natjecanju koje traje nekoliko dana.

Ulaznice za ovogodišnju Alku puštene su u prodaju ovaj tjedan, a interes građana premašio je očekivanja već u prvom danu prodaje.

Iako Sinjsku alku nije potrebno predstavljati, ipak je važno napomenuti da je zbirka odore, opreme i oružja Viteškoga alkarskog društva 1979. godine proglašena je spomenikom kulture najviše kategorije, a Sinjska alka je 2007. godine upisana u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, dok je 16. studenoga 2010. uvrštena na UNESCO-vu Reprezentativnu listu nematerijalne baštine čovječanstva.