PREDSJEDNIK GRADSKE SKUPŠTINE POSJETIO HRVATSKO KATOLIČKO SVEUČILIŠTE

07.12.2016.
PREDSJEDNIK GRADSKE SKUPŠTINE POSJETIO HRVATSKO KATOLIČKO SVEUČILIŠTEPredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić posjetio je Hrvatsko katoličko sveučilište gdje ga je primio rektor prof. dr. sc. Željko Tanjić.

Prilikom upoznavanja s radom Sveučilišta predsjednik Mikulić naglasio je svoje zadovoljstvo zbog pokretanja suradnje s Hrvatskim katoličkim sveučilištem za koje je izrazio nadu da će, kroz pristup koji ponajprije promiče sveučilišni duh temeljen na katoličkim vrijednostima oblikovati odgovorne intelektualce za hrvatsko društvo.

"Ja sam, naravno, najviše zainteresiran za znanstveni i nastavni dio, postignuća koja ste usmjerili ka tom razvojnom dijelu Sveučilišta", istaknuo je predsjednik Skupštine.

Hrvatsko katoličko sveučilište jedno je od najmlađih hrvatskih sveučilišta. Utemeljeno u lipnju 2006.godine, ovo Sveučilište danas broji blizu tisuću studenata koji studiraju na Odjelu za povijest, Odjelu za psihologiju, Odjelu za sociologiju, Odjelu za komunikologiju i Odjelu za sestrinstvo.

Rektor Tanjić na sastanku je istaknuo važnost suradnje s Gradskom skupštinom, izrazivši zadovoljstvo i nadu za uspješnim radom na budućim zajedničkim projektima.

Uz rektora i predsjednika Gradske skupštine sastanku su nazočili prof. dr. sc. Gordan Črpić, prorektor za organizaciju i poslovanje, prof. dr. sc. Emilio Marin, prorektor za međunarodnu suradnju, dr. sc. Hrvoje Meštrić, voditelj Ureda za projekte, infrastrukturne projekte i razvoj te Darko Štaudinger, prof. tajnik sveučilišta.