Predsjednik Gradske skupštine obišao zimsku službu

08.12.2012.
Predsjednik Gradske skupštine obišao zimsku službu

 

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić posjetio je jutros djelatnike Zimske službe Grada Zagreba i uvjerio se na terenu kako se njihove ekipe bore s velikom količinom napadalog snijega.

Dežurna ekipa ga je upoznala s radom i organizacijom u ovoj izvanrednoj situaciji u kojoj je tijekom noći napadalo i do tridesetak centimetara snijega.

Iz zimske službe su istaknuli kako je samo noćas na zagrebačkim prometnicama potrošeno oko 500 tona soli, a u roku od 3 sata nakon što prestane snijeg cijeli će grad biti očišćen. Inače, pred ekipama je golem posao jer potrebno čistiti oko 2600 kilometara prometnica.

„Zagrebačka Zimska služba dokazano je visokoorganizirana i spremna za najveće izazove. Radilo se cijelu noć, ceste se čiste i dalje, ali puno lakše će im biti kada snijeg prestane padati. Srećom nije radni dan, ali građane svejedno molim za strpljenje i da budu oprezni u prometu. Sigurnost nam svima mora biti na prvom mjestu“,istaknuo je predsjednik Gradske skupštine pri jutrošnjem obilasku.