Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba posjetio učenike XV. gimnazije

03.06.2016.
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba posjetio učenike XV. gimnazijePredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr.sc. Andrija Mikulić posjetio je učenike XV. Gimnazije.

Predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba dočekala je ravnateljica XV. gimnazije Ljiljana Crnković u pratnji Renate Gjurić, nastavnice informatike i Nikole Dmitrovića,voditelja natjecanja i nastavnika informatike.

Ovom prigodom je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba čestitao pobjednicima međunarodnog informatičkog natjecanja učenika srednjih škola koji su s njim podijelili svoje dojmove prikupljene na tom zanimljivom i prestižnom natjecanju.
Naime, u američkom gradu Nashua (New Hampshire) 28.svibnja 2016. održano je međunarodno informatičko natjecanje učenika srednjih škola American Computer Science League (ACSL) All-Star 2016. na kojem su juniorski i seniorski tim XV. gimnazije osvojili 1. mjesto, dok je Intermediate tim osvojio 2. mjesto.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba ovom je prigodom poklonio učenicima i nastavnicima XV. gimnazije knjigu Branimira Špoljarića „Stari Zagreb od vugla do vugla“, mapu s djelima autora Domenica Gonzija i osobnu čestitku u kojoj stoji:

Poštovana ravnateljice,
Poštovani nastavnici i učitelji
Iznad svega poštovani učenici, prvaci Hrvatske i svijeta,

Teško je pronaći riječi kojima bi nakon ovakvog uspjeha svjetskih razmjera mogao vama iskazati divljenje i ponos kojeg osjećam zbog vašeg postignuća. Iz godine u godinu rezultate svoga rada i razine znanja pokazujete na ispitima državne mature, na državnim i međunarodnim natjecanjima, a kada se barem jednom godišnje vratite u Hrvatsku s ovako značajnih natjecanja kao što je American Computer Science League, onda vaš doprinos u promicanju hrvatskog imena i znanja postaje nemjerljiv. Osvajanjem zlatne medalje pokazali ste svijetu, ali prije svega hrvatskom narodu da ste najbolji od najboljih.
Pokazali ste da se trud i rad, učenje i suradnja s nastavnicima ne samo isplate, već i cijene. Da nositi hrvatsku zastavu i predstavljati svoju generaciju i sve hrvatske učenike među 200 škola iz cijelog svijeta u tom trenutku predstavlja najvišu stepenicu u promicanju Hrvatske i iskreno vjerujem da je taj osjećaj neopisiv. Pokazali ste nama političarima, predstavnicima vlasti, meni osobno koji sam dosegao najviši stupanj obrazovanja kako se predstavlja zemlja, kako se uči i kako se radi. Pokazali ste da smo mi ti koji trebamo učiti od vas, jer je ovo najbolji primjer da uporan rad i ulaganje, daleko od očiju javnosti i bez ikakvog posebnog eksponiranja, znači i ovakve rezultate i ovakav uspjeh. Želio bih da je iz generacije u generaciju sve više učenika poput vas koji pokazuju što je timski rad, što je trud, što znači predanost učenju i kako se podiže ljestvica obrazovanja u Hrvatskoj. Jer to je cilj-u obrazovanje uložiti na način da učenici pokazuju žar za učenjem, baš kao što ga vi pokazujete.
Ono što vam kao predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba mogu reći jest da ću vama učenicima biti prijatelj i podrška, netko tko bi htio s vama provoditi više vremena, od vas učiti i omogućiti vam još više prilika za pokazivanje vaših sposobnosti i znanja. Vašim mentorima i nastavnicima uvijek otvoren suradnik za bilo koji problem kojeg na razini institucije Gradske skupštine možemo riješiti.
I za kraj, ono što me osobno posebno ganulo i učinilo sretnim i ponosnim je rečenica vašeg prijatelja Lovre koji je po povratku u Hrvatsku s ACSL All Star's natjecanja izjavio: „Neću iz Hrvatske, ovdje mi ništa ne nedostaje“. Više od ičeg bi volio da svi vi ostanete u svojoj zemlji i da svoja znanja i kompetencije ulažete u razvoj svog naroda kako bi još više rasli u uspjesima i postignućima.
Ponosan na vas, od srca vam čestitam!

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba
dr.sc. Andrija Mikulić