Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba posjetio Osnovnu školu „Matija Gubec“ u Tavankutu

10.10.2019.
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba posjetio Osnovnu školu „Matija Gubec“ u TavankutuOsnovnu školu „Matija Gubec“ u Tavankutu posjetila je delegacija Gradske skupštine Grada Zagreba predvođena predsjednikom Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Dragom Prgometom.
 


U povodu posjeta održan je okrugli stol, a jedna od tema bila je moguća suradnja. Na okruglom stolu sudjelovali su: Stanislava Stantić Prćić, ravnateljica Osnovne škole „Matija Gubec“ kao domaćin susreta, prof.dr.sc. Drago Prgomet, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Tivadar Bunford, predsjednik Skupštine Grada Subotice, Gyula Ladocki, sekretar Skupštine Grada Subotice, Velimir Pleša, generalni konzul Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Lazar Cvijin, predsjednik Izvršnoga odbora HNV-a, Jasmina Stevanović, voditeljica Odjela za društvene djelatnosti Grada Subotice, Ljiljana Dulić ravnateljica Osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Đurđina, Mirjana Stevanović, ravnateljica Osnovne škole „Matko Vuković“ iz Subotice i Ivan Stipić, ravnatelj Osnovne škole „Ivan Milutinović“ iz Subotice.

Mogućnosti suradnje s tavankutskom i subotičkim školama u projektu „Međunarodna škola tehničkih vještina“ predstavili su Josip Troha kao glavni koordinator projekta, Ivan Jurić, dopredsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture i Tomislav Stipanović predsjednik International Plastic Modelers' Asocciation Croatia.

U nastavku, sudionicu su razgledali školu, a s posebnim zanimanjem obišli su i kabinet Tehničke kulture koji je zahvaljujući donacijama Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske opremljen suvremenim strojevima i alatima kao što su Unimat basic, višenamjenski stroj za obradu drva, mBot roboti, micro:bitovi i 3D printer Creality Ender 3 pro.
 Upravo zahvaljujući ovakvoj opremi tavankutski učenici u nastavi upoznaju najsuvremeniju tehnologiju te ostvaruju zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima iz tehničke kulture. Dogovorena suradnja ovakvu će nastavu još više unaprijediti, a učenicima i nastavnicima pružiti priliku za upoznavanje i razmjenu iskustava s učenicima i kolegama iz Hrvatske i drugih zemalja uključenih u predstavljeni projekt.