Predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić sastao se sa županom Međimurske županije Ivanom Perhočem

21.01.2013.
Predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić sastao se sa županom Međimurske županije Ivanom Perhočem

Ivan Perhoč, župan Međimurske županije, i Davor Bernardić sastali su se danas u Kabinetu predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba.

S obzirom na to da je Međimurje regija poznata po razvijenom poduzetništvu zasnovanom na znanju i inovacijama te visokoj kvaliteti života, a Gradska skupština Grada Zagreba nastoji osigurati sve preduvjete da se znanstveno-tehnološkom centru "Nikola Tesla" omogući nova infrastruktura koja će potaknuti reindustrijalizaciju i gospodarski razvoj Grada Zagreba, a u konačnici pridonijeti i poboljšanju kvalitete življenja u glavnom gradu, suradnja dviju regija i razmjena iskustava bile su glavne teme razgovora.

Osim o inovacijama razgovaralo se i o očuvanju tradicijskih obrta. Za sve planove vrlo je važno što više iskoristiti sredstva europskih fondova što se pokazalo ne tako jednostavnim zadatkom, ali uz suradnju lokalne uprave, stručnjaka i drugih gospodarskih subjekata, kvalitetni bi se projekti ubrzo mogli prijaviti na nekom od europskih natječaja, zaključili su Davor Bernardić i Ivan Perhoč.