Potpredsjednica Gradske skupštine u posjetu Zavodu za povrćarstvo i stanarima Radmanovečke ulice

11.05.2012.
Potpredsjednica Gradske skupštine u posjetu Zavodu za povrćarstvo i stanarima Radmanovečke ulice

Radmanovečka ulica:
Roditelj koji je jedan od inicijatora zahtjeva građana Sigeta za uređenjem Radmanovečke ulice, IGOR SKORUP dočekao je potpredsjednicu i izrazio oduševljenje konačnim asfaltiranjem Radmanovečke i izgradnjom nogostupa koji djeci OŠ Većeslava Holjevca osigurava neometan dolazak i odlazak iz škole. Još je nekoliko detalja potrebno čim prije učiniti: postaviti uspornike i obilježiti zebrom pješački prijelaz ili možda postaviti semafor. Zapravo, najbolje bi bilo proučiti promet oko škole, onemogućiti kretanje vozila ispred same škole i novom prometnom signalizacijom označiti obvezan smjer tako da se vozilima može kružiti oko škole. Potpredsjednica je izrazila zadovoljstvo zajedničkom aktivnošću gradskog ureda nadležnog za promet, Ureda gradonačelnika, građana i nje kao predstavnice Gradske skupštine Grada Zagreba. Bio je to susret prije otvorenja Radmanovečke koju će kad bude potpuno završena (nedostaje još nekoliko detalja) sigurno otvoriti gradonačelnik na radost školaraca u Sigetu….

Zavod za povrćarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu:
Potpredsjednicu je dočekao i pozdravio predstojnik Zavoda prof. dr. sc. Josip Borošić te istaknuo odličnu dugogodišnju suradnju s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo. U prostorima pokušališta (što su zapravo staklenici u kojima se uzgaja bilje i povrće) domaćin potpredsjednici bio je prof. dr. sc. Bruno Novak, njegov zamjenik (na slici je uz ploču s natpisom Zavoda).
Prilikom posjeta pokušalištu pridružilo nam se četrdesetak mladih belgijskih sveučilištaraca koji su na Agronomskom fakultetu u studijskom posjetu razgledali uzgojeno bilje. Biljke poput stevije iz Perua ili povrće poput batata s prostora južne Amerike, svojim su zalaganjem, edukacijom stanovništva i popularizacijom na naše stolove donijeli upravo profesori Agronomskog fakulteta. Njima na ponos je podatak da danas nekoliko obiteljskih domaćinstava u potpunosti žive od proizvodnje i prodaje poljoprivrednih sorti uzgoj kojih je u cijelosti inicirao i pratio vrijedan tim Zavoda. Za posjeta u prostor pokušališta dolazili su pojedini građani koji su, u dogovoru s djelatnicima Zavoda, mogli kupiti poneku od biljaka i pri tome dobiti stručne savjete o tome kako ih saditi i uzgajati. Potpredsjednica je s prisutnim novinarima s oduševljenjem prvi put kušala svježu rabarbaru i zainteresirano se raspitivala o kolačima od rabarbare.