Potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba posjetila uspješnu zagrebačku tvrtku

12.04.2012.
Potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba posjetila uspješnu zagrebačku tvrtku

Što još grad Zagreb može učiniti za uspješne poduzetnike i kako im olakšati poslovanje, zanimalo je Tatjanu Holjevac, potpredsjednicu Gradske skupštine Grada Zagreba, pa je stoga jučer posjetila jednu od rijetkih tvrtki koja, unatoč krizi, uspješno posluje.
Potrebna im je jaka banka koja će omogućiti revolving kredite i financiranje velikih projekata, naglasio je Vjekoslav Majetić, vlasnik i direktor tvrtke, osnovane 1991. Godine, koji je kao inovator s inženjerskim znanjem i vrijedan poduzetnik s dobrim sposobnostima upravljanja ljudima, okupio u 20 godina postojanja 143 zaposlena, razvio niz vozila i strojeva koje nastoje kopirati svjetske tvrtke. Za intenzivan rad na razvoju novih tehnologija i na inovacijama zasnovanoj proizvodnji, 2010. godine dobio je Nagradu Grada Zagreba.
Njegova tvrtka preko 90 posto proizvodnje izvozi, a za posao se natječu i strani državljani. Međutim uz sve to gubi poslove jer ne može dati komercijalnim bankama garanciju. Kao najveći uspjeh ističe činjenicu da je svojim strojevima za razminiranje uklonio do sada 125 tisuća ubojitih sredstava te tako spasio mnoge živote.
Da bi ova i slične tvrtke opstale, potrebno je osigurati ljudske resurse. Danas je teško u Zagrebu naći dobre strojare.
Potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba smatra da bi bilo dobro povezati proizvođače iz Zagreba i Hrvatske da zajedno osmisle i realiziraju jedan hrvatski proizvod. Jednako je tako važno povezati zagrebačke tvrtke s domaćim proizvođačima i inovatorima da bi se što manje uvozilo, a što više zajedno proizvodilo. Grad Zagreb i Gradska skupština Grada Zagreb, osluškujući njihove potrebe, nastojat će im u tome pomoći.