Potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba domaćica osnovnoškolcima

14.11.2012.
Potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba domaćica osnovnoškolcima

Zagrebački osnovnoškolci posjetili su Gradsku skupštinu Grada Zagreba (GSGZ) i zadržali se u razgovoru s Tatjanom Holjevac, potpredsjednicom GSGZ. Gospođa T. Holjevac je kao domaćica provela učenike kroz skupštinske prostore u kojima se održavaju sjednice obrazlažući im osnovna načela političkog angažmana u lokalnoj zajednici.
Učenici su razgledavajući Staru gradsku vijećnicu razgovarali o radu i političkom djelovanju gradskih zastupnika, pokazujući poseban interes za potpredsjedničina iskustva. „Vaša su pitanja direktna, životna i jako motivirajuća“, naglasila je Tatjana Holjevac.
Nakon što se dokazala u struci, poželjela je sudjelovati i u politici. Potpredsjednica je savjetovala učenicima da se uključe u svijet politike nakon što završe fakultete i savladaju strane jezike kako bi pridonijeli zajednici. Potrebno je što više educiranih ljudi u politici koji imaju svoje zvanje i mogu komunicirati sa čitavim svijetom, a istodobno čije je djelovanje posvećeno dobrobiti lokalne zajednice. U daljnjem je razgovoru učenike zanimalo kako je bilo odrastati u obitelji uglednog političara pa je potpredsjednica podijelila s njima neke crtice iz svog školovanja i anegdote uspoređujući život u Zagrebu kakav je bio nekad i kakav je sad.