Posjet Skupštini Regije Bruxelles

10.10.2012.
Posjet Skupštini Regije Bruxelles

Izaslanstvo Gradske skupštine Grada Zagreba, koje je predvodio predsjednik Davor Bernardić, i i predstavnici Zagrebačkog holdinga posjetili su Skupštinu Regije Bruxellesa ( Le Parlement Bruxellois) kako bi se upoznali s načinom funkcioniranja briselskog parlamenta, i glavnim smjernicama lokalne politike te europskim iskustvima u vođenju komunalnih poduzeća. U izaslanstvu su, uz predsjednika Gradske skupštine bile i potpredsjednice Tatjana Holjevac i Morana Paliković Gruden, predsjednica Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju Gradske skupštine Margareta Mađerić, član Odbora za međugradsku i međunarodnu suradnju Srđan Subotić, predsjednica Savjeta mladih Grada Zagreba Olga Plazibat te članica Uprave Zagrebačkog holdinga Alenka Košiša Čičin Šain.

Predsjednica parlamenta Françoise Dupuis upoznala je predstavnike Zagreba s načinom na koji u Bruxellesu rješavaju problem smještaja djece u vrtiće, objasnila je određene segmente obrazovne i porezne politike te ih je pozvala na iduću raspravu o proračunu.

Predsjednik Gradske skupštine naglasio je kako bi Zagreb i Bruxelles trebali učvrstiti suradnju, posebno na razini Skupština te se založio za potpisivanje povelje prijateljstva.