Posjet predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Gradu Vukovaru

13.06.2016.
Posjet predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba  Gradu VukovaruPosljednji dan osnovne škole, osmaši iz Kajzerice i Sesvetskih sela proveli su u vukovarskoj Školi mira koja predstavlja završnu fazu dvodnevnog izleta učenika s ciljem da iz Vukovaru ponesu pravo razumijevanje vrijednosti i tolerancije. Tim se povodom predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić u pratnji gradskog zastupnika Marija Župana odlučio na zajednički susret sa zagrebačkim osmašima upravo u Vukovaru iz kojeg im je uputio poruku mira te izrazio želju da svojih temelja uvijek budu svjesni.

"Ponosan sam što sudjelujete na ovoj terenskoj nastavi jer sjećanje na Vukovar i na temelje na kojima je nastala slobodna Hrvatska u vama treba živjeti. Mladi ste i ne treba vas opterećivati prošlošću, no onih zbog kojih smo danas ovdje trebate uvijek biti svjesni. Želim da u suživotu s drugima, radeći na sebi i na svome obrazovanju gradite bolju budućnost, jer od loših međusobnih odnosa i od destrukcije ne može se ništa dobro napraviti. Volite i poštujte svoje te čuvajte sjećanje na naše branitelje i na Domovinski rat",  poručio je u svome obraćanju osmašima predsjednik Mikulić.
Nakon zajedničkog druženja s djecom osnovnih škola iz Kajzerice i Sesvetskih sela, predsjednik Gradske skupštine uputio se u posjet Memorijalnom groblju, vukovarskom vodotornju i plivališnom kompleksu. Uz domaćina, vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu i Mikulić je naglasio potrebu suradnje između dva grada, odnosno Gradske skupštine Grada Zagreba i Gradskog vijeća Grada Vukovara, osobito u kontekstu uključivanja u obnovu vodotornja, ali i pružanja podrške hrvatskom Gradu Heroju.

"Vukovar je 90-ih bio na braniku Hrvatske, nas je obranio u Zagrebu. Danas, Zagreb treba na svaki mogući način pružiti ruku Vukovaru na putu ka obnovi i gospodarskom razvoju", naglasio je predsjednik Skuštine Mikulić te uz to dodao je to najmanje što ovome gradu duguje ne samo Zagreb, već cijela Hrvatska.

Posljednji pozitivni primjer koji nagoviješta ulaganje u Vukovar jest plivalište s popratnim rekreativnim sadržajima koje u istočnom dijelu Hrvatske predstavlja najveći takav kompleks. Predsjednik Skupštine u obilasku je istaknuo kako mu je drago zbog ovakve investicije te da će Vukovarci ovaj kompleks maksimalno koristiti.