PORUKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU PRVOG DANA ŠKOLE

07.09.2020.
PORUKA PREDSJEDNIKA GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA U POVODU PRVOG DANA ŠKOLE

Drage učenice i učenici našega grada, dragi učitelji i roditelji!

 
danas je radostan dan za više od osam tisuća zagrebačkih prvašića i njihovih roditelja koji će se ulaskom u svoje škole pridružiti velikom broju naših mladih na svom obrazovnom putu. Velika akademska zajednica kojoj se pridružujete otvorenih vrata prima u svoje klupe sve vas radoznale, razigrane, željne učenja i novih znanja.

Grad Zagreb brine o tome da vas u vašim školama čeka sva potrebna oprema kako biste se u svojim školama osjećali sigurno i kako bi vam se pomoglo da zaštitite svoje zdravlje i zdravlje svojih obitelji. U školama vas čekaju vaši učitelji koji zajedno s vašim roditeljima brinu o tome da ste na svojim „novim radnim mjestima“ zbrinuti i da vam ondje ništa ne nedostaje. Vjerujem da knjige koje ste primili na dar od Grada Zagreba već prelistavate s velikim zanimanjem.
 
Naša je zajednička briga da danas upravo vama, prvašićima, osiguramo najbolje moguće uvjete i u našim zagrebačkim osnovnim školama i na našim gradskim ulicama te time olakšamo početak vašeg školovanja u prilično izmijenjenim okolnostima koje su ove godine ponajviše zadesile Zagreb. Tih novih okolnosti itekako su svjesni vaši roditelji jednako kao i svi oni stariji učenici koji su, premda prošle školske godine ometani pandemijom i velikim potresom na svom nastavnom putu, s uspjehom i vjerom u jednu bolju i sigurniju nastavnu godinu uspješno okončali prethodnu.,

Drage učenice i učenici s roditeljima, dragi učitelji, nastavnici, ravnatelji i školsko osoblje, svima zaposlenima u nastavnom procesu i prosvjetnim ustanovama Grada Zagreba želim uspješnu školsku godinu 2020./21., mnogo zanimljivog učenja i uspješnih rezultata, svima na ponos!   


prof. dr. Drago Prgomet
predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba