POLAGANJE VIJENACA U SPOMEN POGINULIM I NESTALIM BRANITELJIMA ZET-a

24.06.2019.
POLAGANJE VIJENACA U SPOMEN POGINULIM I NESTALIM BRANITELJIMA ZET-a
Zajednica udruga branitelja Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga u povodu Dana državnosti i ove je godine organizirala polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomenika poginulim i nestalim braniteljima – djelatnicima ZET-a u sjedištu javnog gradskog prijevoznika.

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet naglasio je kako se najveća zahvalnost braniteljima može iskazati zajedničkom izgradnjom države kakvu su oni željeli: „Naša je zadaća graditi dobru, poštenu, odgovornu i uspješnu državu, upravo onakvu kakvu su branitelji zamišljali i zbog čega su dali svoje živote“.

U izaslanstvu Gradske skupštine Grada Zagreba, uz predsjednika, bili su: gradski zastupnik Ivan Kujundžić i Natalija Horvat, viša savjetnica.

ZET je imao više od 1300 branitelja, poginulo je njih 13, a dvojca su nestala. Njima u spomen polaganje vijenaca i paljenje svijeća uoči Dana državnosti, održava se već 19 godina.

Vijence su položili i gradonačelnik Grada zagreba Milan bandić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, izaslanstvo Uprave Zagrebačkog holdinga i Zagrebačkog električnog tramvaja te Udruga branitelja ZET-a s obiteljima poginulih i nestalih branitelja.