POD POKROVITELJSTVOM GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA PREDSTAVLJENA PUBLIKACIJA "KALI SARA - PRVIH DESET GODINA"

14.05.2018.
POD POKROVITELJSTVOM GRADSKE SKUPŠTINE GRADA ZAGREBA PREDSTAVLJENA PUBLIKACIJA "KALI SARA - PRVIH DESET GODINA"Promocija publikacije "Kali Sara - prvih deset godina" održana je danas u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba.

Knjiga je presjek čitavoga desetljeća rada i djelovanja Saveza Roma u Republici Hrvatskoj „Kali Sara“, jedne od najaktivnijih udruga koja je tijekom godina proširila djelovanje te postala nacionalna koordinacija svih aktivnih romskih udruga i romskih predstavnika okupljenih u vijećima romske nacionalne manjine.

- Svojim ste radom postigli napredak u smanjenju društvene marginalizacije i podignuli razinu tolerancije, razumijevanja i poštovanja. Stoga je upravo jedna ovakva publikacija, pisani trag, koji će ostati iza svih nas, za buduće generacije, neizmjerno važna. Upoznavanje šire javnosti s vašim radom, s vašom kulturom, jezikom i običajima, u suradnji s institucijama ovoga Grada, pridonijet će boljem međusobnom razumijevanju te kvalitetnijem, zajedničkom životu u Gradu Zagrebu, stoga sam neizmjerno ponosan što smo pokrovitelji ovog događaja. Vrata Gradske skupštine širom su vam i uvijek otvorena – istaknuo je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, kojem je uručena i prigodna zahvalnica.