OTVORENJE OBNOVLJENE OŠ „JABUKOVAC“ S NADOGRAĐENOM SPORTSKOM DVORANOM

11.10.2019.
OTVORENJE OBNOVLJENE OŠ „JABUKOVAC“ S NADOGRAĐENOM SPORTSKOM DVORANOMPredsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba i gradonačelnik Grada Zagreba otvorili su obnovljenu OŠ Jabukovac. 

"Pozdravljam vas u ime predsjednika Vlade Republike Hrvatske gospodina Andreja Plenkovića koji nije mogao zbog obaveza nazočiti ovom svečanom otvaranju obnovljene škole Jabukovac, ali izražava zadovoljstvo ovom investicijom i izgradnjom moderne sportske dvorane i obnovljenim učionicama.
Obnova škola i ulaganje u obrazovanje, djecu, učionice, sportske terene uvijek su hvalevrijedna ulaganja i Grad Zagreb sigurno prednjači po brizi za obrazovne ustanove, iako i druge županije ne zaostaju u tome. Vjerujem da će i Zagreb, ali i Hrvatska i dalje činiti maksimalan napor da se ulaže u razvoj školskih ustanova i u mlade naraštaje jer je to ključno za uspjeh i za napredak prema europskim standardima. I Vlada i Zagreb usredotočeni su na područja znanosti i svako ulaganje, a posebno u obrazovanje – to je prioritet i put prema kvalitetnijem životu mladih ljudi. Pozitivan konkretan primjer upravo to i pokazuje, zahvaljujem i čestitam svima koji vode brigu o osnovnim i srednjim školama te svima koji su uložili svoj trud u realizaciju projekta obnove škole i izgradnje sportske dvorane", rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet koji je ujedno bio i  izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

"Čast mi je i zadovoljstvo pozdraviti vas sve danas ovdje okupljene i zajedno s vama otvoriti ovo iznimno zdanje dvodijelne sportske dvorane Osnovne škole Jabukovac koja će za nekoliko dana, 16. listopada, proslaviti svoj 54. rođendan.Demografija i demografska obnova, znanje i obrazovanje te rad i zapošljavanje, tri su prioriteta o kojima moramo voditi računa, jer bez njih Hrvatska ne može opstati", poručio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

"Osnovna škola Jabukovac u školskoj godini 2019./2020. broji 294 učenika u 18 razrednih odjela. U četiri odgojno-obrazovne skupine produženog boravka uključena su 82 učenika I., II., III. i IV. razreda. Odgojno-obrazovni rad je organiziran u jednoj smjeni", istaknula je Romana Šimunić Cvrtila, ravnateljica OŠ Jabukovac.


Rekonstrukcija OŠ Jabukovac započela je 2016. godine rušenjem stare sportske dvorane uz postojeću zgradu. Svi radovi su završeni i preuzeti u dogovorenim rokovima. Ukupna vrijednost svih izvedenih radova je 21.620.789,49 s PDV-om. Izgrađena je moderna dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, vanjskim sportskim terenom i parkiralištem te novim učioničkim traktom sa 6 moderno opremljenih učionica u dvije etaže koji je, koji je s postojećom zgradom povezan preko spojnog mosta na nivou prvog kata. Tijekom ove godine se nastavilo s radovima na obnovi starog dijela odnosno postojeće zgrade škole u sklopu kojih je zamijenjena kompletna vanjska stolarija s energetski učinkovitijom, napravljena je nova oborinska odvodnja, obnovljen je ulazni trijem, poboljšana je energetska učinkovitost zgrade izvedbom novog sloja termoizolacije na pročelju i krovu te je djelomično obnovljena i osvježena unutrašnjost škole (učionice, zajednički i prateći prostori škole).