OTVORENJE NOVOUREĐENOG PROSTORA PODRUČNOG OBJEKTA DJEČJEG VRTIĆA BOTINEC

04.03.2020.
OTVORENJE NOVOUREĐENOG PROSTORA PODRUČNOG OBJEKTA DJEČJEG VRTIĆA BOTINEC

FOTO: www.zagreb.hr

Otvoren je novouređeni prostor područnog objekta Dječjeg vrtića Botinec u Odri, namijenjen odgojno-obrazovnoj skupini jasličkog uzrasta. Rekonstrukcijom stare glazbene škole, uređen je i kompletno opremljen dodatni prostor za potrebe povećanja kapaciteta vrtića, a sve zbog rastućeg broja mladih obitelji u Odri.

Dugogodišnja ravnateljica DV Botinec Marijana Pernar naglasila je: „Objekt izgrađen 1859. godine, prva je škola na ovom području i zadnjih par godina bio je u derutnom stanju. Inicijativom nadležnih osoba iz Gradskog ureda i uz potporu gradonačelnika, ovaj objekt uređen je za jasličku dobnu skupinu - za 21 dijete.“
Dodala je i kako je kompletna rekonstrukcija uključivala sanaciju „od poda do krova“, a prostor novog objekta mogao bi se iskoristiti i za još jednu vrtićku grupu engleskog jezika.

Kao izaslanik predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drage Prgometa otvorenju novouređenog područnog objekta nazočio je i gradski zastupnik dr.sc. Davor Filipović.

"Ulaganjem u obrazovnu infrastrukturu šaljemo jasnu poruku kako treba voditi brigu o našim najmlađima i njihovoj budućnosti. Kaže se kako su najvažnije stvari u dječjim životima sigurnost, ljubav, prihvaćanje i ohrabrivanje. To im izgradnjom škola i vrtića na najbolji mogući način nastojimo pružiti. Uvjeren kako ćemo nastaviti tim putem", poručio je Davor Filipović.Gradonačelnik Milan Bandić svrstao je lošu demografsku sliku među ključne hrvatske probleme te istaknuo kako je Zagreb jedini to prepoznao, zaključivši kako je zagrebačka demografska i populacijska politika jedna od najboljih u Europi. Nadalje, gradonačelnik je dodao kako je nova jaslička grupa smještena u rekonstruiranu, 150 godina staru školu koja je kao zaštićeni spomenik kulture na ovaj način sačuvana. Najavio je i kako se uskoro očekuje građevinska dozvola za novu školu u Odri, te izrazio nadu da će već koncem ljeta krenuti radovi na izgradnji.FOTO: www.zagreb.hr 

Dječji vrtić Botinec s radom je započeo 1972., a područni objekt u Odri otvoren je sedam godina kasnije. Vrtić danas djeluje na četiri lokacije (dvije u Botincu, jedna u Odri i jedna u Maloj Mlaci) i broji 22 odgojno-obrazovne skupine s ukupno 512 djece o kojima brine 80 zaposlenika.