Otvorenje novoizgrađene Osnovne škole Središće

06.01.2020.
Otvorenje novoizgrađene Osnovne škole Središće

Novoizgrađenu Osnovnu školu otvorio je gradonačelnik Milan Bandić i gradski zastupnik dr.sc. Davor Filipović koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.


„Iznimna čast mi je što kao izaslanik predsjednika Vlade RH g. Andreja Plenkovića sudjelujem u otvaranju Osnovne škole Središće. Albert Einstein je jednom prilikom istaknuo kako učenje treba oblikovati na način da učenicima bude dar, a ne mučna dužnost. Siguran sam kako će nastavnice i nastavnici ove nove osnovne škole svojim učenicima darovati brojna znanja te kako će iz takvoga poticajnog okruženja izaći uspješni ljudi koji će u budućnosti pridonositi napretku naše domovine“, rekao je gradski zastupnik dr.sc. Davor Filipović.

Bruto površina škole iznosi 5.869 četvornih metara, ukupna cijena radova iznosi 63.348.820,13 kuna s PDV-om ,a ukupna cijena opremanja iznosi 4.622.200,00 kuna s PDV-om.

Nastava u OŠ Središće započet će sutra, u utorak 14. siječnja 2020.

Otvaranju su nazočili i zamjenica gradonačelnika dr.sc. Jelena Pavičić Vukičević, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje mr.sc. Ivica Lovrić, gradska zastupnica dr.sc. Dubravka Brezak Stamać.