OTVORENA NADOGRAĐENA PRIRODOSLOVNA ŠKOLA VLADIMIRA PRELOGA

02.03.2020.
OTVORENA NADOGRAĐENA PRIRODOSLOVNA ŠKOLA VLADIMIRA PRELOGA

Nadograđena Prirodoslovna škola Vladimir Prelog, u kojoj su završeni radovi na dogradnji devet školskih učionica i pet kabineta te je ugrađeno dizalo, završetkom radova, stekla je uvjete za rad u jednoj smjeni.

Prirodoslovna škola Vladimir Prelog jedna je od najvećih škola u Hrvatskoj što je naglasio i ravnatelj Zlatko Stić: „ Mi smo škola od 1.066 učenika u 42 razredna odjela, 120 zaposlena. Drago mi je da smo, iako smo među najvećim školama, uspjeli uvesti jednosmjensku nastavu“.„Dok sam sjedio ovdje i slušao što ste sve napravili, jedino što mi je padalo na pamet je gdje ćemo za 20-ak godina staviti biste budućih nobelovaca, bivših učenika ove škole. Zaista ste postavili visoke standarde.
Pozdravljam vas i u ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, u ime Gradske skupštine Grada Zagreba i svoje osobno. Čestitam na svemu što se dosad napravili. Doista mi je drago što ste iskoristili šansu koja vam je pružena. Ono što sam naučio u životu i kao učenik i kao roditelj i kao profesor je da jedino sigurno ulaganje u životu je ulaganje u znanje.
Živimo u vremenu kada svi odmah želimo sve: utjecaj, moć, novac, komoditet. Nemojte zaboraviti da nema ničega preko noći. Iza svakog uspjeha stoji ozbiljan i odgovoran rad“, rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića.„Treba napomenuti da je ova škola prije tri godine dobila i Nagradu Grada Zagreba. Neću nabrajati što se sve promijenilo i unaprijedilo unazad 15 godina. Reći ću samo da smo 7.5 milijuna kuna uložili u posljednje radove jer su to učenici zaslužili“, rekao je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je ujedno i otvorio nove prostore.

Prirodoslovna škola Vladimira Preloga 2016. proslavila je 70 godina postojanja. Škola nudi srednjoškolsko obrazovanje s naglaskom na prirodnim znanostima. Planovi i programi prilagođeni su europskim standardima. Mnogi su učenici prepoznati su za svoja postignuća na raznim akademskim natjecanjima.