OTVOREN PARK U SPOMEN NA OCA VJENCESLAVA MIHETECA

12.02.2018.
OTVOREN PARK U SPOMEN NA OCA VJENCESLAVA MIHETECATri godine nakon njegove smrti, a godinu dana nakon što je na zagrebačkom Bukovcu postavljen spomenik, na istom je mjestu u nedjelju 11. veljače 2018., svečano otvoren park u spomen na oca Vjenceslava Miheteca.

Imenovanje parka po dugogodišnjem župniku remetske župe Uznesenja Blažene Djevice Marije i upravitelja svetišta Majke Božje Remetske inicirali su stanovnici Bukovca, a podržao je i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić:

- On je bio čovjek iz naroda i za narod, radio je s djecom, a imao je i puno ljubavi za siromašne kojima je nesebično pomagao. Nikada nije odustao od svog poslanja, a to je da radi s ljudima za ljude. Zaslužio je i više od spomenika i parka, no ovo je najmanje što smo mi kao Gradska skupština mogli učiniti. Hvala stanovnicima Bukovca na inicijativi i hvala što uspomenu na oca Vjenceslava Miheteca održavate vječnom! - rekao je predsjednik Gradske skupštine dr. sc. Andrija Mikulić.

Inače, osim Parka, Vijeće Gradske četvrti Maksimir uredilo je i dječje igralište u neposrednoj blizini, a završeni su i radovi na obnovi obližnjeg Vatrogasnog doma.