OTVARANJE RADOVA NA NADOGRADNJI I REKONSTRUKCIJI OSNOVNE ŠKOLE JELKOVEC

28.01.2020.
OTVARANJE RADOVA NA NADOGRADNJI I REKONSTRUKCIJI OSNOVNE ŠKOLE JELKOVEC

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je radove na nadogradnji i rekonstrukciji Osnovne škole Jelkovec.

Kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkoviće i predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drage Prgometa, prisutnima se obratio i gradski zastupnik dr.sc. Davor Filipović. „Krenemo li u pravom smjeru, sve što nam je činiti je koračati dalje. 2009. godine smo krenuli u pravom smjeru, otvorena je OŠ Jelkovec. Danas smo se okupili u nastojanju da održimo taj smjer: nadograđujemo i rekonstruiramo ovu školu. Učenici ove škole postižu vrhunske sportske rezultate, a ako je suditi prema današnjim izvedbama glazbenih brojeva učenika ove škole, ne sumnjam da će vrlo brzo pobjeđivati i na glazbenim natjecanjima“, rekao je.U nastavku je djeci  poručio:
„Ako ne možeš biti bor na vrhu brijega,
ti budi grm na dnu doline,
ali budi onda najljepši grm na dnu doline.
Ako ne možeš biti autoput, budi puteljak,
Ako ne možeš biti sunce, budi zvijezda.
Nije veličina ono zbog čega pobjeđujemo ili gubimo.
Već smo veliki ako smo najbolji što možemo biti.

U nadogradnju i rekonstrukciju ove škole krenuli smo kako bi kreirali uvjete u kojima će naši osnovnoškolci biti najbolji što mogu".
 
Škola će nadogradnjom dobiti četiri nove skupne sobe razredne nastave za produženi boravak na prvom katu, četiri specijalizirana praktikuma predmetne nastave na drugom katu te ostale prostore potrebne za funkcioniranje nastave: kabinete, spremišta i sanitarne čvorove.