Odbor za predstavke i pritužbe

13.04.2012.
Odbor za predstavke i pritužbe

Odbor za predstavke i pritužbe Gradske skupštine Grada Zagreba na 38. sjednici, 12. travnja 2012., razmotrio je ponovljenu pritužbu skupine stanovnika Zvonimirove, Makančeve i Tuškanove ulice zbog neprestane buke i vibracija, remećenja javnog reda i noćnog mira iz prostora bivšeg kina Mosor, Zvonimirova 63, smeća što ga bacaju posjetitelji po pločniku od Tuškanove do Makančeve ulice, te šutnje Državnog inspektorata, Odjela za turizam i ugostiteljstvo.
Odbor je zaključio da se ponovljena pritužba dostavi Upravi za sanitarnu inspekciju, Državnom inspektoratu i Policijskoj upravi zagrebačkoj da se o njoj očituju.

Jedna od naših sugrađanki uputila je Odboru za predstavke i pritužbe Gradske skupštine Grada Zagreba pritužbu da joj Zagrebački električni tramvaj osporava pravo na besplatni prijevoz  jer njezina mirovina iznosi 3.302,00 kune a druga je pitala Odbor ima li pravo na besplatni gradski prijevoz s obzirom na to da joj mirovina iznosi 3.253,05 kuna. Obje ističu u obrazloženju svog zahtjeva da je neoporezivi dio mirovine sada 3.400,00 kuna.
Odbor je uputio pisani zahtjev Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, pomoćnici pročelnice za socijalnu zaštitu Romani Galić, da pisani odgovor dostavi gospođama, a preslike odgovora Odboru.