OBLJETNICA SMRTI BORISA BUZANČIĆA

09.10.2018.
OBLJETNICA SMRTI BORISA BUZANČIĆAU povodu obilježavanja obljetnice smrti pok. Borisa Buzančića, prvoga gradonačelnika Grada Zagreba nakon osamostaljenja Republike Hrvatske, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, u utorak 9. listopada 2018., na Gradskom groblju Mirogoj položio je vijenac i zapalio svijeću na njegovu posljednjem počivalištu.

- Ovo je prilika da se prisjetimo i odamo počast Borisu Buzančiću te mu na taj način zahvalimo na svemu što je učinio za Grad Zagreb u tada politički, vrlo složenim trenucima. Znamo svi da je bio svestran, bavio se glumom i bio je ne samo prvi gradonačelnik Zagreba, nego po tadašnjem ustrojstvu i predsjednik Gradske skupštine. U vrijeme kada je Zagreb bio izložen velikom valu prognanika zbog velikosrpske agresije, vrlo je usko surađivao s prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. Kao što je suradnja između gradske i nacionalne razine i danas dobra, držim da bez te suradnje, kako danas, tako i tada, nije moguć napredak – kazao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

Uz predsjednika, u obilježavanju su sudjelovale i doc. dr. sc. Olivera Majić, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, te Mirjana Lichtner Kristić, tajnica Gradske skupštine Grada Zagreba.