OBILJEŽEN 19. DAN RUŽIČASTE VRPCE

06.10.2018.
OBILJEŽEN 19. DAN RUŽIČASTE VRPCEU obilježavanju 19. Dana ružičaste vrpce, koji organizira Udruga Europa Donna Hrvatska, sudjelovao je u subotu 6. listopada predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.

Tradicionalna povorka sjećanja na sve preminule od raka dojke i one koji se bore s tom zloćudnom bolesti kretala se od Hrvatskog narodnog kazališta do Trga Petra Preradovića, gdje je održan prigodan program.

- Listopad je mjesec posvećen borbi protiv raka dojke i zato se uvijek rado odazivam ovakvim akcijama koje ponajprije za cilj imaju osvješćivanje javnosti i prevenciju. Smatram da je to najvažnije – educirati se kako biste znali prepoznati simptome i uzročnike bolesti te je tako na vrijeme prevenirati. I osobno i kao predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba uvijek ću rado podržavati ovakve akcije. Hvala svim volonterima koji su uključeni, koji rade za dobrobit drugih i koji pomažu svojim iskustvom onima kojima je pomoć najpotrebnija – rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić.