OBILJEŽEN 11. DAN MIMOZA

21.01.2018.
OBILJEŽEN 11. DAN MIMOZAJedanaesti Dan mimoza, kojim se obilježava Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice, organiziran je i ove godine treću subotu u siječnju na Trgu Petra Preradovića, kako bi se javnost upozorilo na tu bolest te važnost prevencije.

Dan mimoza organizirali su Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Grad Zagreb i Hrvatska liga za borbu protiv raka, a održao se pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, Grada Zagreba, Ministarstva zdravstva i predsjednice Republike Hrvatske. Simboličnom kupnjom mimoza brojni okupljeni građani podržali su borbu protiv raka vrata maternice, a u prodaju mimoza uključio se i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić:

„Ovdje su se danas okupile i brojne divne žene koje su oboljele i koje svojim iskustvom pomažu drugim ženama, nesebično daju sebe. Od tih žena možemo naučiti kako se boriti, one nikada ne odustaju, hrabre su i odlučne i na tome im hvala. Zadaća je svih nas pomoći u prevenciji i edukaciji naših sugrađana kako bi se ranim otkrivanjem i pravodobnim odlaskom liječniku smanjio broj oboljelih i zato ću uvijek rado podržati ovakve akcije“, kazao je Mikulić.