OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA STARIJIH OSOBA

01.10.2018.
OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA STARIJIH OSOBAU povodu Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zakladom Zajednički put tradicionalno je i ove godine organizirao Gerontološki tulum.

Ovogodišnju 15. manifestaciju posjetio je i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrija Mikulić, koji je sugrađanima starije životne dobi došao pružiti podršku:

- Kad ih vidim ovako rasplesane, pune energije, kako se druže, zabavljaju, uživaju u kreativnom radu, mogu samo zaključiti da su naši građani takozvane treće životne dobi itekako puni života i da mogu još u mnogočemu pridonijeti svojem društvu i zajednici. Zato sam tu da ih podržim osobno, ali i kao predsjednik Gradske skupštine – rekao je Andrija Mikulić, koji je kasnije posjetio i Dom za starije i nemoćne osobe Dubrava.


 
Ravnateljica Doma Milica Sučić sa svojim suradnicima i korisnicima predstavila je kvalitetu smještaja koja se pruža u okviru Doma za 130 korisnika smještenih u Domu te 230 korisnika koji su obuhvaćeni uslugama u izvanistitucionalnom programu te je naglasila potrebu njegovog daljnjeg razvoja.
 
Predsjednik dr.sc. Andrija Mikulić korisnicima Doma je čestitao njihov dan, naglasio potrebu i važnost postojanja ovog oblika institucije u zajednici te dao podršku daljnjem razvoju Gerontološkog centra.