OBILAZAK GRADSKIH ČETVRTI ČRNOMEREC I PODSLJEME

13.09.2019.
OBILAZAK GRADSKIH ČETVRTI ČRNOMEREC I PODSLJEME
Članovi Vijeća gradske četvrti Črnomerec upoznali su predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Dragu Prgometa sa projektima i problemima njihove četvrti.
Izgradnja nove škole najveći je i najočekivaniji projekt u Gornjoj Kustošiji. Projektna dokumentacija dovršena je još prošle godine kada je i najavljeno da bi nova škola učenike trebala primiti u rujnu 2020.-e.
U trenutačnom prostoru područne škole djeluju i škola i vrtić pa se iste godine očekuje i otvaranje novog vrtića.

Kao i kod većine gradskih tržnica, ni ona u Kustošiji nije iznimka, neophodno je ulaganje u obnovu i modernizaciju ne bi li se kupci iz šoping centara vratili na kvartovski plac.

U obilasku gradske četvrti Podsljeme najvažnija tema razgovora bio je rotor. Naime, ispred crkve svetog Mirka u Šestinama, na potezu Šestinska cesta - šestinski vijenac nalazi se jedno od najprometnijih križanja koje stanovnicima stvara velike prometne probleme.FOTO: Robert Majetić


Za rekonstrukciju samog križanja naručen je i izrađen idejni projekt gdje će se to križanje rekonstruirati u obliku rotor križanja, a završetak projekta građani mogu očekivati sljedeće godine