OBILAZAK GRADILIŠTA REMETINEČKOG ROTORA

13.09.2019.
OBILAZAK GRADILIŠTA REMETINEČKOG ROTORA
Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišli su gradilište na rotoru Remetinec.

Projekt „Rekonstrukcije raskrižja Jadranske avenije i Avenije Dubrovnik – Rotor Remetinec“ realizira se u suradnji suradnju Grada Zagreba, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

„Danas svjedočimo radovima koji su izuzetno napredovali i na tome čestitam graditeljima. Ova gradnja nije izazvala prometne čepove. Zahvaljujem i građanima na razumijevanju i strpljenju. Na kraju svjedočimo jednom velikom projektu koji je rezultat suradnje Grada Zagreba, Gradske skupštine Grada Zagreba i Vlade RH. Nema niti jedne prepreke da se ta suradnje ne nastavi u korist, prije svega, građana Grada Zagreba, a onda i cijele Hrvatske“, rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

 Radovi na rotoru ulaze u završnu fazu. Gotovi su podvožnjaci, ali i pristupne ceste na kojima će postojati čak četiri trake, po dvije za svaki smjer. Na samom ulasku u rotor bit će postavljen i semafor kako ne bi bilo 'ubacivanja', načina na koji se do sada ulazilo u rotor.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Ukupna vrijednost projekta : 331.651.787,38 kn
Ukupan iznos bespovratnih sredstava: 320.957.209,87 kn
EU sufinanciranje projekta: 272.813.628,39 kn

Planirani rok za izvedbu radova rekonstrukcije raskrižja Jadranske i Dubrovačke avenije je 20 mjeseci.

Vlada je do sada u suradnji s Gradom Zagrebom potpisala 47 ugovora vrijednih 2,3 milijarde kuna iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija.