Na prijamu građani dali nove ideje Skupštini

07.05.2012.
Na prijamu građani dali nove ideje Skupštini

Hoće li Zagrepčani, posjetitelji Zagreba ili taksisti uskoro prolaziti Ulicom Kraljevine Norveške, ovisi o tome da li će tu ideju prihvatiti Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova. Iznijela ju je na prijamu građana u Gradskoj skupštini Grada Zagreba naša sugrađanka u ime Hrvatsko-norveškog društva te je prezentirala podatke o broju i vrsti norveških ulaganja u Hrvatskoj. S tom prijateljskom zemljom Hrvatska vrlo aktivno surađuje u gospodarstvu, razmjeni znanja i drugim područjima te bi stoga bilo lijepo po toj prekrasnoj zemlji nazvati jednu javnu prometnu površinu u Zagrebu, smatra ona. Zastupnik J. Hren proslijedio je njezinu inicijativu Marinu Knezoviću, predsjedniku Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova. Predsjednik Odbora je najavio da će prilikom imenovanja jednog od zagrebačkih kvartova imenima različitih država, Odbor svakako uzeti u obzir spomenutu inicijativu da se jedna ulica nazove po ovoj sjevernoeuropskoj državi.

Naši su sugrađani voljni obrađivati gradsku zemlju te je zaprimljen prijedlog da se evidentiraju obradive površine i daju nezaposlenima u zakup.

Josip Hren je saslušao naše sugrađane i nastojat će im što prije dostaviti povratne informacije u suradnji sa Stručnom službom Gradske skupštine Grada Zagreba.