Na Jarunu održana jubilarna studentska regata

13.10.2012.
Na Jarunu održana jubilarna studentska regata

 Uz pokroviteljstvo Gradske skupštine Grada Zagreba u subotu 13. listopada 2012. na Jarunu su počeli 20. jubilarni veslački susreti osmeraca studenata strojarskih fakulteta.Organizatori tradicionalne utrke, u kojoj su ove godine sudjelovali studenti iz Zagreba, Vukovara, Osijeka, Rijeke, Splita i Maribora, su Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, sportsko društvo FSB Omega i Veslački savez Zagreba.

Ovomje prigodom održana i Svečana akademija na kojoj je predstavljena monografija „Prvih dvadeset godina“ te su se podijelile plakete. Prisutnima se se obratili predsjednik organizacijskog odbora prof.dr.sc. Zdravko Schauperla, dekan zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje prof.dr.sc.Ivan Jurage i jedan od idejnih začetnika regate akademik Stjepan Jecić
 

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić poručio je kako je zadovoljan što je Skupština prihvatila i ovogodišnje pokroviteljstvo. „Ovaj događaj već niz godina u Zagreb dovodi brojne studente- veslače i njihovu publiku čime se je Zagreb još jednom potvrdio kao prijateljski i otvoreni sveučilišni grad“, rekao je Bernardić te naglasio kako su se održavanjem ovakvih susreta povezali studenti s raznih sveučilišta iz Hrvatske i inozemstva. Predsjednik se obratio i okupljenim studentima i poručio im da budu ponosni što su studenti tehničkih fakulteta te je svim ekipama zaželio dobre rezultate i ugodan boravak na „zagrebačkom moru“.

 

U Gradsku skupštinu Grada Zagreba, pokrovitelji regate su i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića te rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš.