"Muško NE nasilju nad ženama"

26.11.2012.
"Muško NE nasilju nad ženama"

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić podržao je početak „Kampanje bijele vrpce“ te pozvao sve građane da prijave svaki oblik nasilja. Moto ovogodišnje kampanje je "Muško NE nasilju nad ženama", a trajat će od 25. studenoga do 10. prosinca.
Kampanju provodi Mreža žena s invaliditetom Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske u suradnji s Uredom za ravnopravnost spolova, Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina i Gradom Zagrebom.
"Borba protiv nasilja je naš imperativ, što će se posebno istaknuti u sljedećih 16 dana. Muško NE nasilju nad ženama, to je ona poruka koju moramo poslati, ali uz još jednu poruku: prijavite nasilje, i to svaki oblik nasilja koji se događa bilo u vašem susjedstvu, bilo da imate saznanja o tome, jer je netko zbog tog nasilja žrtva", poručio je Bernardić.
Kraj mjeseca studenoga i prva polovica prosinca posvećeni su ljudskim pravima i obilježit će se temama o nasilju nad ženama, posebice ženama s invaliditetom, te općenito o ženskim ljudskim pravima.
Kampanja će završiti Okruglim stolom nakon 10. prosinca - Dana ljudskih prava na kojem će se objaviti njezini rezultati.