Međunarodni dječji festival Razigrane note

10.12.2019.
Međunarodni dječji festival Razigrane noteU organizaciji Međunarodnog dječjeg festivala RAZIGRANE NOTE i Hrvatskog društva skladatelja, u rasprodanoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, održan je Međunarodni dječji festival RAZIGRANE NOTE, Zagreb 2019.

Međunarodni dječji festival Razigrane note je solistički festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva. Natjecateljskog je i humanitarnog karaktera. Namijenjen je djeci, solistima u dobi od 5-13 godina koja izvode kvalitetne originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu.

Festival je nastao kao plod višegodišnje suradnje sa skladateljima, glazbenicima, producentima, pedagozima, mentorima, te direktorima festivala na području regije i širom Europe u svrhu dječjeg umjetničkog stvaralaštva, umjetničkog stvaralaštva za djecu i naravno glazbe.

Pozitivne posljedice festivala danas su vidljive kroz reakcije sudionika festivala koji se zajedno sa svojim glazbenim pedagozima i roditeljima, raduju nastupu u novom izdanju najveselijeg međunarodnog dječjeg festivala takvog tipa u našoj domovini.

Ovogodišnji festival plesom su otvorile ambasadorice Grada Zagreba, Zagrebačke mažoretkinje, a svečanim govorom predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet i pročelnica Gradskog ureda za Kulturu mr.sc Milana Vuković Runjić.