Međunarodni dan starijih osoba - Gerontološki tulum

01.10.2019.
Međunarodni dan starijih osoba - Gerontološki tulumGradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zakladom Zajednički put u povodu obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba već tradicionalno organizira manifestaciju pod nazivom Gerontološki tulum, uz podršku i sudjelovanje Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

"Tijekom života shvatimo da zrelost, mudrost i iskustvo trebamo cijeniti, kao i vrijeme. Da trebamo živjeti u trenutku i uživati u svemu što je lijepo. Dragi umirovljenici, sretan vam još jednom vaš dan, želim vam dobro zdravlje, ljubavi i pažnje koliko je god moguće", rekao je u pozdravnom govoru predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Drago Prgomet.

U sklopu programa posjetitelji su mogli uživati uz mažoretkinje, rekreativne i plesne skupine te program koji su priredili gerontološki centri, udruge i domovi umirovljenika.Na štandovima su mogli obaviti besplatne preglede, izmjeriti tlak i šećer i brojna druga mjerenja.