Međunarodni dan Roma

08.04.2013.
Međunarodni dan Roma

Svečanosti u povodu Međunarodnog dana Roma u Staroj gradskoj vijećnici nazočili su: predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba Neđatin Kamberovski, ministar zdravlja Rajko Ostojić, gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić, gradski zastupnici te drugi gosti.

Predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba Neđatin Kamberovski dodijelio je gradskoj zastupnici Nuri Ismailovski zahvalnicu za njezin doprinos romskoj nacionalnoj manjini. "Ovo je neopisiv osjećaj i potvrda da sam nešto dobro napravila za položaj Roma", rekla je Nura Ismailovski te istaknula kako je posebno ponosna na Akcijski plan Grada Zagreba za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma.

I predsjednik Gradske skupštine se osvrnuo na programe Grada Zagreba: "Grad Zagreb i Hrvatska, danas mogu biti u puno stvari uzor u uređenju prava nacionalnih manjina, premda se i kod nas još uvijek susrećemo s nekim problemima u ostvarivanju manjinskih prava Romske zajednice. Kako bi još više doprinijela ostvarivanju prava i uključivanju nacionalnih manjina, Gradska skupština Grada Zagreba, na 48. sjednici, 21. ožujka 2013., donijela je AKCIJSKI PLAN Grada Zagreba za provedbu Nacionalne strategije za uključivanje Roma od 2013. do 2020. za razdoblje 2013. - 2015."