KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA SAVJETA MLADIH GRADA ZAGREBA

13.11.2017.
KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA SAVJETA MLADIH GRADA ZAGREBA


Održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Zagreba na kojoj je za predsjednika izabran Petar Jurišin, a za zamjenicu predsjednika Gloria Gudelj.

Konstituirajućoj sjednici nazočile su zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević, potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba prof.dr.sc. Ana Stavljenić Rukavina, voditeljica Odjela za mlade Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Helena Beus i tajnica Gradske skupštine Grada Zagreba Mirjana Lichtner Kristić.

„Čestitam svim izabranim članicama i članovima Savjeta mladih. Od vas očekujemo inicijative, očekujemo da budete aktivni i proaktivni, da ukazujete na probleme mladih, ali i da predlažete rješenja za te probleme. Želimo da budete što aktivniji dio našeg tima. Želim vam da ispunite i svoja, ali i naša očekivanja. Sretno!“, poručila je članicama i članovima Savjeta mladih potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba pozdravljajući prisutne na početku sjednice u ime predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba dr. sc. Andrije Mikulića.

Gradska skupština Grada Zagreba na 4. sjednici, održanoj 30. listopada 2017., donijela je Zaključak o izboru članica/članova i zamjenica/zamjenika članova Savjeta mladih Grada Zagreba, a izabrani su:

1. ČLANICA: IVA AUGUSTINOVIĆ
Zamjenica članice: Marija Žigman

2. ČLAN: MATEJ BATURIĆ
Zamjenica člana: Martina Mokus

3. ČLANICA: HANA IVANA BREITENFELD
Zamjenica članice: Tina Novak

4. ČLANICA: MATEJA ČLEKOVIĆ
Zamjenica članice: Anamarija Špiranec

5. ČLAN: HRVOJE ĆURLIN
Zamjenik člana: Antonio Pavlović

6. ČLAN: TOMISLAV DVORSKI
Zamjenica člana: Nina Skočak

7. ČLANICA: GLORIA GUDELJ
Zamjenica članice: Matea Burazer

8. ČLAN: PETAR JURIŠIN
Zamjenik člana: Karlo Martinek

9. ČLAN: MARKO KOLOVRAT
Zamjenik člana: Ivan Stazić Jurišić

10. ČLAN: DOMINIK KRGA KRATOFIL
Zamjenica člana: Carla Boban

11. ČLANICA: KORINA KVADRANTI
Zamjenica članice: Lara Kvesić

12. ČLANICA: HANA LUČEV
Zamjenica članice: Ema Čaušić

13. ČLANICA: PETRA RADIĆ
Zamjenica članice: Ela Jurko

14. ČLANICA: OZANA STAREŠINIĆ
Zamjenica članice: Martina Galović

15. ČLAN: KARLO VEDAK
Zamjenica člana: Vanda Petrak

Sukladno odredbama Zakona o savjetima mladih, savjeti mladih osnivaju se kao savjetodavna tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koja promiču i zagovaraju prava, potrebe i interese mladih na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini, a cilj njihova formiranja je sudjelovanje mladih u odlučivanju o upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, aktivno uključivanje mladih u javni život te informiranje i savjetovanje mladih u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave.